Afla care sunt avantajele scaunelor de birou si gaming! | Vellea Home

 2023-02-13

Afla care sunt avantajele scaunelor de birou si gaming!

In lumea moderna,  scaunul este un fel de centru al vietii noastre de zi cu zi. Sunt multe profesii in care ziua de lucru este petrecuta in „imbratisarile” acestei importante piese de mobilier. In afara de angajamentele noastre profesionale, cand stam ore in sir pe el, petrecem aceeasi perioada de timp cand ne distram in lumea virtuala.

Scaunul este o parte importanta a designului modern al locurilor de munca inteligente si nu numai aspectul sau este important, ci si functionalitatea sa. Are un rol definitoriu nu numai in confortul si bunastarea noastra, ci si in mentinerea sanatatii noastre bune.

Flexibilitatea sa permite efectuarea rapida si convenabila a diferitelor activitati la birou si acasa. Prin urmare, directiile principale pentru scaunele de birou si de gaming includ nu numai un aspect elegant, ci si potrivirea in interior. Inovatiile in dezvoltarea de noi produse vizeaza simultan cresterea ergonomiei si multifunctionalitatii acestora.

Noile tendinte din aceste doua grupuri de scaune le fac „inima” zonelor  focale de lucru.

Care sunt avantajele scaunelor de birou?

Scaunele-de-birou fac parte din locurile de munca flexibile, combinand grija pentru confort cu stimularea creativitatii. Ele pot fi folosite simultan de diferiti angajati sau pot fi „combinate ” cu unul caruia ii este destinat locul. Aceste piese de mobilier contemporane au capacitatea unica de a se personaliza – de a crea senzatia de a fi construite pentru persoana respectiva.

 Inca de la primul contact cu ele, apare sentimentul de confort . Tapiteria de inalta calitate este realizata din spuma poliuretanica densa acoperita cu piele ecologica moale cu structura elastica. Materialul fetei se caracterizeaza prin rezistenta la uzura, care garanteaza nu numai un aspect bun, ci si functionare pe termen lung. Sunt disponibile in diferite culori si nuante, astfel incat sa se armonizeze cu mediul modern al incaperii.

Multe modele din aceаstа grupа de scaune au patru roti, ceea ce permite mobilitatea in mediul de lucru. Rotile cu role sunt proiectate pentru diferite tipuri de  covoare.

Prin mutare, angajatul isi schimba doar locatia, dar ramane in zona sa confortabila si familiara. Astfel, scaunele de birou joaca un rol semnificativ in reducerea stresului atunci cand indeplinesc diverse sarcini profesionale.

Intrucat piata ne ofera o mare varietate de modele, atunci cand alegem un scaun de birou, trebuie sa ne familiarizam cu functionalitatile pe care ni le ofera modelul selectat. Indiferent daca acest articol este achiziționat pentru uz comercial sau pentru uz casnic, principiul calauzitor ar trebui sa fie nivelul de confort pe care ni-l va oferi. Partea principala a modelelor este echipata cu un amortizor cu gaz, care joaca un rol important in asigurarea confortului dorit. Un punct important este reglarea inaltimii de sezut, care este indicata in mod explicit si permite ajustarea personala.

Posibilitatea de rotatie, care variazа pаnа la 360°, este importantа pentru flexibilitatea scaunelor de birou.

Odata ce am facut aceasta reglare si ne simtim confortabil la birou sau pe masa de lucru, urmatorul moment este sa „reglam” cotierele. Astfel, pozitia mainilor poate fi reglata in functie de activitatea desfasurata, precum si schimbarea usoara a pozitiei cotierelor. In unele cazuri, pentru baza lor se foloseste otel cromat, dar tapiteria lor este intotdeauna placuta la atingere.

La proiectarea suporturilor laterale ale scaunelor de birou, principiul ergonomiei este principiul de baza.

Senzatia de confort este completata de unele modele din asa-zisul mecanism  Butterfly(fluture). Se creeaza senzatia ca scaunul pare sa te invaluie cu „aripi de fluture”.
Suplimentele scaunelor de birou asigura pozitia corecta de lucru, ceea ce este de mare importanta pentru prevenirea diferitelor boli ale sistemului musculo-scheletic.

Cum poate un scaun de gaming sa ofere o experienta unica si relaxare in lumea virtuala?

Scaunele de gaming sunt potrivite nu numai pentru pasionatii de jocuri, ci si pentru cei care lucreaza online. In ultimii ani, grupul tinta al acestor articole a fost in continua extindere. Sunt destinate unei sederi lungi in pozitie sezand și, prin urmare, sunt echipate cu dotari „extra” care permit nu doar pozitia corecta a coloanei vertebrale, ci si manevrabilitate. Cand sunt folosite pentru distractie, permit relaxarea completa a corpului in anumite momente.

Pentru producerea „fatadei” acestora se folosesc materiale moderne precum umplutura din spuma poliuretanica acoperita cu piele ecologica. Aceasta ofera moliciune si o atingere placuta, fiind in acelasi timp usor de curatat si intretinut. Viziunea lor atractiva creeaza asociatii de „imersiune” intr-o alta lume.

Varietatea de materiale de tapiterie permite intimitatea si fuziunea cu  interiorul particular.

Rotile cu role asigura mobilitate in timpul „calatoriei” in mediul real si in reteaua globala.

Scaunele de gaming sunt dotate cu toate „gadget-urile” necesare pentru a asigura confortul. Puteti conta pe un sprijin confortabil al corpului, garantand o mobilitate nerestrictionată a corpului si a bratelor.

Au o gama larga de reglare a inaltimii scaunului, pentru care amortizorul cu gaz joaca un rol important. De asemenea, rotatia variaza pana la 360 de grade. Pe langa miscarea in directii diferite, unele scaune de gaming au si un mecanism suplimentar incorporat. Ofera corpului posibilitatea de a lua o pozitie aproape orizontala si ofera relaxare. Mecanismul Butterefly creeaza un astfel de confort, de parca ai fi in imbratisarea calda a unei persoane dragi.

La unele scaune de gaming, exista si posibilitatea de leganare, ceea ce sugereaza un zbor al imaginatiei - in copilarie, intr-un hamac pe plaja sau in padure.

Interesant este ca aceste piese de  mobilier mobile moderne au grija nu numai de corpul nostru, ci si de sufletul nostru, creand emotii pozitive colorate.

Diferitele modele creeaza un suport stabil pentru intregul spate,pentru zonele sale individuale, precum si pentru fese. Acest lucru este extrem de important nu numai pentru confort, ci si pentru starea buna a diferitelor articulatii si muschi. Posibilitatea de reglare a cotierelor este tot in aceasta directie.

Cotierele sunt reglabile individual si permit lucrul prelungit. Designul general al acestor scaune permite jucatorilor sau lucratorilor sa desfasoare diverse activitati fara a se simti obositi sau fara un indiciu de disconfort. Versatilitatea lor le face o necesitate in viata de zi cu zi.

Ergonomia generala a modelelor ofera suport pentru procesul de lucru si confort complet in timpul divertismentului. Cand folosesti un astfel de scaun de gaming, te simti conectat la acesta datorita confortului atotcuprinzator.

Follow us