Cum sa alegem culorile in camera de zi: un ghid pentru o casa confortabila si eleganta | Vellea Home

 2024-03-25

Cum sa alegem culorile in camera de zi: un ghid pentru o casa confortabila si eleganta

Camera-de-zi  este o parte indispensabila a locuintei. In multe locuinte, usa de la intrare se deschide direct in camera de zi, facandu-o primul spatiu pe care oaspetii il vad. De aceea, alegerea culorilor pentru aceasta camera este atat de importanta. Paleta de culori potrivita da tonul spatiului Dvs. de locuit si ofera o idee despre personalitatea Dvs..

Nu sunteti sigur de unde sa incepeti? Consultati chiar acum sfaturile noastre:

Reimprospatati-va  spatiul: sfaturi pentru a va juca cu culorile si texturile

Incepeti cu ceea ce aveti. Acordati atentie culorilor din interior - de la tapiteria mobilierului si covoare pana la perne-decorative, pături si tablouri. Daca predomina culorile neutre, atunci aveti loc de exprimare si puteti fi mai indrazneti. De exemplu, puteti schimba canapeaua alegand un model intr-o culoare stralucitoare.

Magia culorilor: Cum sa adaptati camera in functie de cantitatea de lumina naturala

Fluxul de lumina naturala in camera este esential, mai ales pentru spatiile mici. Desi exista multe moduri de a face o camera intunecata sa para  mai lumintata, folosirea de nuante mai deschise pentru pereti si un coltar bine ales in culori neutre calde, albastru deschis si verde, precum si altele mai vibrante, cum ar fi galbenul si portocaliul, pot inveseli camera de zi si chiar sa o faca sa para mai mare. Aceste culori capteaza lumina si energizeaza spatiile slab luminate.

Daca camera Dvs.de zi  are multe ferestre, puteti folosi nuante mai inchise precum bleumarin, albastru inchis, negru, visiniu sau verde de vanatoare. Aceste culori pot „absorbi” o parte din lumina daca este prea multa si va pot relaxa intr-un mediu cu adevarat confortabil.

Un ghid pentru alegerea unei culori principale pentru o camera de zi  confortabila si moderna

Odata ce ati evaluat schema actuala de culori a camerei dvs.de zi  si ati determinat nivelul de lumina naturala din spatiu, vine momentul crucial: alegerea culorii principale pentru interior. Aceasta culoare va domina toate punctele focale ale camerei, cum ar fi peretii si podelele, tapiteria mobilierului si chiar o parte din decoratiuni.

Va recomandam sa alegeti cel putin doua sau trei elemente principale pentru a evidentia paleta de culori aleasa in toata incaperea. Pastrati peretii neutri si adaugati un accent cu un covor luxuriant in camera de zi care reflecta culorile alese. Folositi piese de mobilier mari, cum ar fi un coltar , un  fotoliu  sau o canapea, cu nuanta adecvata de tapiterie. Completati interiorul cu decoratiuni in aceleasi culori.. Sunt doar cateva idei, dar va puteti inspira si crea alte puncte focale pentru a va„imbraca” in culoarea aleasa.

Culorile ca instrument de design: paleta perfecta pentru camera dvs. de zi

Cele mai bune culori pentru living echilibreaza culoarea principala cu una sau mai multe nuante secundare. Acest lucru adauga o dimensiune vizuala si transforma camera intr-un proiect de design interesant. Alese corect, aceste culori suplimentare o pot face pe cea principala sa iasa in evidenta. Daca alegeti albul ca si  culoare principala, puteti adauga caldura si profunzime spatiului folosind nuante de maro in decor si mobilier mic, precum si alegand o masuta-cafea sau o etajera in tonuri potrivite. . Aceasta va fi o camera de zi alba, cu o senzatie calda, pamanteasca.

Contraste in interior: Combinati nuante pentru eleganta si unicitate

O combinatie eleganta de doua sau trei culori contrastante poate crea un design elegant si un sentiment de simetrie.Incepeti cu o culoare de baza pentru schema generala si adaugati nuante contrastante prin mobilier si accesorii potrivite. Daca doriti sa obtineti un sentiment de opulenta, experimentati prin incorporarea nuantelor de aur si argintiu la  decoratiuni si accesorii.

Explozie de culori: cum sa combinati nuantele cu indrazneala si stil

Va plac culorile? Atunci nu va limitati la o anumita paleta de culori. Combinati si potriviti culorile pentru a crea un decor vibrant. Iata cateva idei pentru asta: alegeti un covor multicolor, decorati cu perne, perdele-si-draperii sau tapet colorat. Toate aceste suprafete se completeaza reciproc si reprezinta o modalitate perfecta de a crea o paleta de culori multistratificata.

Expertii in interior au identificat chiar anumite culori ca fiind extrem de potrivite pentru o camera de zi. Iata ce impartasesc:

- Paleta de culori verzi insufla prospetime in decorul casei si se combina bine cu nuantele de lemn natural.

- Versatilul albastru-verde are un aspect linistitor.

- Griul aduce o dispozitie senina si sofisticata, potrivita pentru un living modern.

- Albastrul creeaza un sentiment de calm, dar si de lux masurat si bogatie.

- Pentru un aspect indraznet, combina negrul cu alb sau o culoare contrastanta.

- Culoarea „rugina” se numara  printre ofertele de cult pentru anul 2024, care poate fi folosita ca fundal principal, de exemplu, pentru a va picta peretii in ea.

- Galbenul radiaza caldura si energizeaza camera, la fel ca portocaliul. Acestea sunt culorile de dispozitie.

- Albul crem a revenit si mai elegant ca niciodata, oferind designului tau un aspect proaspat si modern.

- Maro este o nuanta calda, versatila, care se asorteaza bine cu o varietate de alte culori. Este, de asemenea, o baza buna pentru actualizare.

Si totusi, cel mai important lucru este sa aveti sentimentul  ca acestea sunt culorile Dvs.. Fiti creativt si dati frau liber sentimentului Dvs. de confort! Si nu uitati, Vellea  Vellea Home este aici pentru a va sprijini in gasirea mobilierului si a accesoriilor perfecte care sa contribuie la atmosfera ideala in casa Dvs..

Follow us