Cum sа mobilati Dormitorul Perfect pentru un Confort Maxim | Vellea Home

 2024-07-01

Cum sа mobilati Dormitorul Perfect pentru un Confort Maxim

Dormitorul este un loc special in casa noastra caruia ii acordam o atentie deosebita atunci cand mobilam  locuinta. Si acest lucru  are propria sa explicatie logica. Ganditi-va doar cat timp petreceti de fapt in aceasta camera. Daca dormiti in medie 7-8 ore pe zi si mai adaugati aproximativ 1-2 ore pentru a va trezi, a va schimba, a citi o carte  atunci in practica veti petrece mai mult de 1/3 din zi in aceasta camera.

Acesta este motivul pentru care dormitorul este atat de important pentru confortul Dvs personal. Prin urmare, nu intamplator doriti sa fie cel mai minunat si confortabil colt in care sa va petreceti timpul din plin si fericit. Cu toate acestea, pentru a realiza acest lucru, este bine sa tineti cont de cateva reguli de baza in procesul de mobilare a acestuia.

Organizarea spatiului: sfaturi practice

Trebuie sa luati in considerare daca exista specificitati pe care trebuie sa le luati in considerare atunci cand mobilati - locatia ferestrelor si a usii, elementele de incalzire, prezenta unui camin, dimensiunile incaperii. Acesti factori sunt decisivi in alegerea mobilierului.

Daca camera Dvs.  este mica, nu va fi bine sa fie mobilata de la capat la altul. In acest caz, luati in considerare mobilierul cu functionalitate buna. Un pat cu mecanism de ridicare, o comoda sau dulapuri suplimentare vor oferi spatiu pentru lucrurile Dvs.. Pentru aceste spatii sunt potrivite si dulapurile  cu usi glisante. Cu ele, nu va trebui sa va faceti griji ca atunci cand ii deschideti usile, nu va mai fi loc daca patul dvs. este situat in apropiere. Noptierele  de tip etajere vor crea, de asemenea, un sentiment de spatiu.

Alegerea Iluminatului Potrivit pentru a Crea Confort

Si aici din nou trebuie sa privim lucrurile din punct de vedere functional si sa stabilim punctele focale din camera care ar trebui sa fie suficient de bine iluminate. O zona adesea trecuta cu vederea este zona de deasupra dulapului sau dressing-ului.Ganditi-va doar cat timp pierdeti cautand si privind cand ii deschizi usile si nimic nu este bine vizibil.

Acelasi lucru este valabil si pentru zona din jurul masutei de toaleta in fata careia va infrumusetati, zona de lectura etc. Tipul si puterea fluxului de lumina  fluxului de lumina sunt, de asemenea, importante.

Alegerea decoratiunilor  pentru a adauga individualitate

Aici, principiul de baza dupa  care trebuie sa va ghidati este moderatia. Nu este de dorit sa aveti propriile dvs. premii, suveniruri, statuete ca si premii in aceastа camera. Daca va  doriti un dormitor stilat si estetic, mizati pe minimalism si accesorii selectate cu gust si delicatete. Acestea pot fi tablouri, obiecte de arta, perdele elegante pana la podea (chiar daca nu aveti ferestre franceze), felinare spectaculoase etc.

Alegerea unei Palete de Culori pentru Liniste si Armonie

Dormitorul Dvs. ar trebui sa fie o oaza de liniste, un spatiu care sa va intinereasca corpul si mintea. Si ce modalitate mai buna de a realiza acest lucru decat prin alegerea strategica a unei palete de culori?

Ganditi-va la ceea ce  va aduce pacea in minte. Sunt ferestre plutitoare translucide, pereti luminati  si minimalism stralucitor? Sau bordo inchis si albastru bogat pentru o atmosfera mai intunecata, calda si confortabila? Sau poate ceva la mijloc? Cu totii suntem indivizi unici si reactionam diferit la culori. De aceea alegerea paletei de culori este strict individuala.

Se stie ca tonurile reci de albastru reduc ritmul cardiac si nivelul de stres, ceea ce este o garantie a unui somn bun. Nuantele de violet creeaza, de asemenea, o atmosfera de calm, adaugand o nota de lux.

Decorarea dormitorului cu nuante de verde va poate aduce un nou inceput si o schimbare pozitiva. Combinati cu materiale naturale, culori calde maro si plante de interior pentru a creste si mai mult senzatia de natura si naturalete.

Atractivitatea unui dormitor roz pal se extinde dincolo de estetica sa. Aceasta nuanta delicata poate promova un sentiment de confort si calm. Fie ca alegeti un roz pastel moale sau un fucsia vibrant, daca rozul este culoarea Dvs., veti fi fara indoiala multumit de alegerea Dvs..

Pentru persoanele mai energice, recomandam un dormitor cu o combinatie de galben si alb.

Adesea trecuta cu vederea, culoarea bej este deosebit de potrivita pentru a crea un dormitor racoros si confortabil. Aceasta nuanta delicata poate fi combinata cu un intreg spectru de culori. Cultivati o atmosfera relaxanta cu o paleta de culori neutre. Ganditi-va la bej, maro, crem si caramel latte . Iar pentru o senzatie proaspata si aerisita, combinati bejul cu accente de alb stralucitor. Lenjeria de pat alba, draperiile si mobilierul arata  frumos pe fundalul peretilor in tonuri de bej.

Potrivit expertilor, culorile mai potrivite pentru dormitor sunt gri deschis, nuante de rosu ca culoare de accent, combinatia de alb si verde, precum si negrul ca expresie a profunzimii si a sentimentului de lux, dar in doze moderate.

Pentru a obtine completitudine si armonie, interiorul dormitorului trebuie in primul rand sa va aduca echilibru. Prin urmare, fiti masurati  fata de fiecare alegere si bazati-va  pe simtul Dvs. interior de naturalete.

Follow us