5 SFATURI PENTRU CREAREA CONFORTULUI CAND MOBILATI O PROPRIETATE DE VACANTA | Vellea Home

 2024-04-29

5 SFATURI PENTRU CREAREA CONFORTULUI CAND MOBILATI O PROPRIETATE DE VACANTA

Una dintre tendintele pozitive care a aparut dupa pandemia de COVID este achizitionarea unei proprietati de vacanta. Din ce in ce mai multe sate si orase statiuni au primit noi locuitori, desi nu permanent. Oamenii vor sa evadeze din zgomotul orasului mare si sa-si gaseasca paradisul de liniste si relaxare in natura. Daca si Dvs. sunteti  unul dintre acesti noi proprietari, iata cateva sfaturi despre cum sa va transformati cabana in locul perfect pentru vacanta Dvs..

Mizati pe un design inspirat din natura inconjuratoare.

Dupa cum stim, tara noastra este extrem de diversa in oferta sa de tipuri de proprietati de vacanta. Pe o bucata mica de teren avem atatea posibilitati de construit. Puteti construi o casa la tara, in padure, la mare, langa un baraj sau alt corp mare de apa, la inaltime la munte sau intr-un mic oras statiune cu izvoare minerale. Fiecare loc are propria sa autenticitate, istorie si caracter. Acesta a fost probabil motivul pentru care ati cumparat o proprietate de vacanta chiar in aceasta locatie, nu-i asa?

Prin urmare, ramaneti in armonie cu ea si recreati designul noii dvs. case in armonie cu tot ce este in jur. De exemplu, daca casa Dvs. de vacanta este la munte, atunci totul in ea ar trebui sa poarte acest spirit. Mobilier din lemn masiv, elemente din fier forjat, covoare pufoase si coltare confortabile , cu multa moliciune si zona de relaxare. Predomina nuantele inchise, dar combinate cu flacara calda a unui semineu aprins, relaxeaza si destinde pe toata lumea.

Creati un design unic pentru o pauza perfecta din viata de zi cu zi

Indiferent de alegerea pe care ati facut-o si unde se afla proprietatea Dvs., un lucru este clar - trebuie sa va serveasca pentru o vacanta   deplina. Atmosfera pe care o veti crea nu trebuie sa semene in niciun fel cu resedinta Dvs. permanenta. Acesta este locul in care va puteti lasa imaginatia sa zboare. Recreati basmul din care v-ati dorit intotdeauna sa faceti parte.

Daca acasa v-ati hotarat sa optimizati spatiul cu un coltar, aici puteti achizitiona cu usurinta un set de living de canapele individuale, fotolii, taburete si chiar sa includa mobilier din ratan.

Ati visat mereu la un loc de stat sub fereastra, pe care sa il puteti folosi ca pe o canapea confortabila, si sa va intindeti si sa priviti stelele? Ei bine, acum este posibil! Puteti chiar asorta tesatura draperiilor cu decorul pernelor.

Nu ratati ocazia de a va asigura biblioteca dorita care va va tine toate cartile si va va oferi confort si comoditate oricand doriti sa va scufundati in lectura.

De ce nu alegeti si un serviciu de masa  mai extravagant? -culori noi, decoratuni noi si poate ceva si mai indraznet?

Investiti in confort cu mai mult mobilier pentru odihna

Dupa cum se spune - rasfatati-va simturile! Aici este locul in care puteti include tot acel mobilier confortabil pentru odihna pe care l-ati privit cu placere rasfoind paginile unei alte reviste de design interior. Intotdeauna v-ati dorit sa cumparatii un sezlong, un balansoar sau chiar si fotoliul lui Joey si Chandler de la Friends, dar v-ati retinut pentru ca pur si simplu nu era suficient de practic pentru casa Dvs..

Ei bine, nu mai e nevoie sa aveti retineri, pentru ca nu este nimic mai practic decat asigurarea celei mai confortabile piese de mobilier pentru casa de vacanta. La urma urmei, este o casa de vacanta, nu? Prin urmare, nu ezitati sa cumparati acel coltar teribil de mare la care ati visat mereu si care ocupa tot spatiul din sufragerie fara sa aveti  remuscari.

Asigurati confort si oaspetilor Dvs.

Proprietatea de vacanta nu este de obicei doar pentru Dvs.. Oaspetii sunt adesea invitati acolo - prieteni vechi si de ce nu cunostințe noi. Prin urmare, este bine sa fiti pregatiti cu suficiente posibilitati pentru a-i intampina. Nu de putine ori, intr-un astfel de loc se sarbatoresc sarbatorile de familie si personale. Daca nu aveti camere separate, puteti miza pe mobilier multifunctional precum un coltar  extensibil si un fotoliu, un pat de o persoana cu o saltea suplimentara. Desigur, va puteti asigura cu asa-zisele paturi de calatorie care sunt bine ascunse intr-o debara.

Este bine sa va ganditi la confortul oaspetilorDvs.. Asigurati-va cel putin cateva lenjerii-de-pat , pilote si perne de diferite densitati. Daca va hotarati sa-i lasati sa doarma pe coltarul  Dvs., este o idee buna sa le oferiti o top saltea . In acest fel,  le veti oferi si confort in timpul somnului,  si veti proteja si materialul  mobilierului dvs. tapitat, mai ales daca folositi des coltarul pentru dormit.

Acordati o atentie deosebita spatiului exterior

Fie ca locuiti intr-o casa cu curte, intr-o rulota cu veranda sau intr-un apartament cu balcon, ar trebui sa acordati o atentie deosebita spatiului  exterior. Primul lucru pe care trebuie sa il luati in considerare este suprafata acestuia, precum si optiunile de depozitare pentru mobilier de gradina  si decor . Daca aveti o terasa mica, dar v-ar placea sa luati micul dejun pe ea dimineata, mobila pliabila este o solutie practica minunata. Utilizati spatiul pe verticala cu etajere pe pereti, vase suspendate, lampi si solutii de arta.

Gradina mare este, desigur, o adevarata comoara si o oportunitate de a va apropia de natura. Nu trebuie sa pierdeti timp si energie pentru a obtine proportiile si geometria perfecta a spatiului. Aveti nevoie doar de o gradina confortabila pentru a va rasfata cu o odihna binemeritata. Nu uitati de accesoriul obligatoriu - umbrela de gradina.

Si care va fi ideea Dvs.  inteligenta de a mobila o proprietate de vacanta?

Follow us