CE ESTE NOU IN INTERIOR PENTRU 2024? | Vellea Home

 2024-01-26

CE ESTE NOU IN INTERIOR PENTRU 2024?

Inca de la sfarsitul anului trecut, expertii se intrec in previziunile noilor tendinte de interior in 2024. Anul promite sa fie saturat de culori si o varietate de stiluri, cu o usoara aluzie la diferite perioade din trecut.

Culori interioare inspirationale in 2024: tendinte moi, dulci si tropicale

Moi, dulci si putin acrisoare, piersicile si caisele sunt nuantele dominante in previziunile de tendinte pentru culoarea casei din 2024. Directorul executiv al Pantone Color Institute a descris noua culoare a anului, Peach Fuzz, ca  „radiind caldura si eleganta moderna.” Gemma Riberti, sefa de interioare la agentia de prognoza tendinte WGSN, a declarat ca echipa ei a pus ochii pe portocaliu.Ei noteazа aparitia sa ca „revigoranta si luminoasa in sectorul wellness” si ca o alternativa vibranta la pastelurile traditionale. Culoarea anului 2024 de la WGSN - Apricot Crush „poate fi combinata cu usurinta cu culori neutre si naturale si este potrivita pentru textile, sticla, produse de baie si dormitor”, spune Riberti.Expertii acorda atentie si tonurilor de turcoaz si posibilitatilor de a le combina cu nuante de piersici. Aceste combinatii creeaza senzatii tropicale si invita la mai multa amploare si libertate in mobilare.

Simfonie metalica: O intoarcere catre clasic in decorul casei

Revenirea la elementele de baza precum cromul, otelul si aluminiul se numara printre tendintele de top in decorarea casei pentru 2024. Unii experti vad acest lucru ca o consecinta naturala a supraincarcarii nuantelor pamantii de la inceputul anilor 20. Acoperirile metalice nu mai sunt doar un semn distinctiv al industriei. De fapt, datorita efectului lor reflectorizant, metalele au capacitatea de a „amplifica” atmosfera creata intr-o incapere.

Inspiratie de la bijuterii: nuante intense si stil in designul casei

Nuanțele bogate ale pietrelor pretioase confera paletei tendintelor de design din 2024 un sentiment de mister catifelat. Potrivit expertilor, acest lucru se datoreaza partial dominatiei recente a culorilor neutre in interior.Anul este promitator pentru cei indrazneti. Oamenii redescoperа din ce in ce mai mult culorile in casele lor si tind sa experimenteze cu ele. Tonurile de bijuterie sunt in fruntea acestei schimbari. Ca expresie a bunastarii si prosperitatii, aceste nuante pot fi incluse ca accent sau ca centru al unui spatiu.Sa tinem cont de culoarea chihlimbarului – o nuanta  uluitoare si multifunctionala, extrem de potrivita pentru a fi prezenta in sufrageria Dvs..Si, de asemenea, verdele smarald, care poate deveni un contrapunct stilat in livingul Dvs., sub forma de coltar sau canapea.

Magia culorilor in casa: Idei de design romantice in 2024

Romantismul nu este doar pentru secolul al XIX-lea sau anii 1980. Suntem obisnuiti sa definim designul romantic ca intruchiparea cliseala a Zilei Indragostitilor. Dar are mult mai mult de oferit decаt rosu, roz, panglici si dantela. De fapt, expertii ne deschid usa cu o extravaganta de flori mari inflorite. De la perne si lenjerie de pat pana la covoare, vedem inspiratia botanica care se strecoara in toate textilele. Anul acesta, culorile stralucitoare si maximalismul floral isi vor revendica locul in interior fara compromisuri.Dar romantismul nu sta doar in flori. Nostalgia pentru trecut si dorul de iubire si fericire se reflecta si intr-o serie de obiecte cu care iti poti decora casa, precum suporturi pentru lumanari, abajururi, figurine si vaze.

Stil si libertatei in casa: Schimbari  de interior pentru  satisfactie maxima

Nu este important doar ce sa includeti, ci si ce sa excludeti din interiorul casei dvs. Dupa cum am mentionat deja, 2024 ne va aduce multa libertate si conectivitate, cel putin conform expertilor de interior. De aceea este bine sa ne luam ramas bun de la tot ce este in ordine absoluta. Lasati-va imaginatia sa zboare, urmati cateva reguli simple de amenajare si ,iata - aveti o camera cu un amestec elegant de mobilier care nu este nici macar dintr-o singura  serie. Dar de aceea se completeaza perfect, iar camera este mai luminata ca niciodata.

De asemenea, mobila cu o singura functie nu mai este la moda. De aceea, designerii sunt din ce in ce mai inventivi in incercarea lor de a ne economisi timp si spatiu. Ganditi-va la ceea ce ocupa prea mult spatiu acasa si, in acelasi timp, nu va face bine.

Daca doriti sa optimizati spatiul din living, de ce sa nu luati in considerare o masuta de cafea extensibila multifunctionala care poate fi transformata cu usurinta intr-o masa de sufragerie atunci cand doriti? Ganditi-va doar – o masa care sa inlocuiasca  doua  intr-o camera! Si asta daca nu este castig !

Noul an 2024 ne impinge din nou sa cream cu amploare si o doza de creativitate. Libertatea in luarea deciziilor interioare implica  mai multe posibilitati, dar si tendintele mondiale au ceva sa ne invete ca  sa tinem pasul cu noile vremuri.

Follow us