Decorarea de primavara a gradinii : sfaturi si idei pentru sezon | Vellea Home

 2024-04-29

Decorarea de primavara a gradinii : sfaturi si idei pentru sezon

Sosirea primaverii aduce bucurie tuturor cu vreme mai calda, zile mai lungi si bineinteles, cu toate culorile copacilor infloriti si ale paturilor de flori. Si ce modalitate mai buna de a imbratisa anotimpurile in schimbare decat sa iesi afara si sa-ti transformi curtea intr-un colt de vis?

Puteti incepe pas cu pas prin a rezerva un loc pentru florile Dvs. de primavara. Exista multe alte idei de incercat, de asemenea. La urma urmei, primavara este un timp pentru inspiratie si noi inceputuri. De la decorare si amenajare pana la plantare si activitatile in aer liber, exista multe modalitati de a petrece mai mult timp afara.

Amenajati un colt practic de flori

La inceputul sezonului, vremea poate fi schimbatoare. Prin urmare, este practic sa aveti un suport de flori pe care sa aranjati mai multe ghivece. Acestea pot fi bulbii Dvs. pre-saditi de zambile, violete si primule. In plus, in gradina primprejur vor incepe sa infloreasca lalele, narcise si multe alte flori minunate de primavara. Daca nu aveti un suport de flori , este usor sa faceti  unul dintr-o etajera de mobila sau pur si simplu sa instalati rafturi pe fatada.

Florile, desigur, pot fi prezente si pe masa din gradina. Decorati cu o vaza de liliac proaspat de primavara si masa de afara va fi si mai atractiva.

Evidentiati frumusetea gradinii Dvs. alegand iluminatul potrivit pentru gradina

Fara indoiala, iluminatul transforma orice spatiu, iar alegerea corecta a corpurilor de iluminat este o garantie a armoniei si a bucuriei experientei. Daca doriti sa va refaceti propria gradina a paradisului, asigurati-va ca acordati o atentie deosebita acestui detaliu. Lampile solare au fost de multa vreme printre cele mai preferate optiuni pentru iluminatul gradinii  deoarece sunt alimentate de energia soarelui.De asemenea, sunt disponibile intr-o varietate de modele pentru a se potrivi fiecarui gust si scop. Lampile pot fi atat suspendate, cat si pe suporturi. Ati putea concentra iluminatul in anumite zone, diversificand astfel exteriorul. Amintiti-va, totusi, sa aveti grija la amplasarea lor pentru a nu deranja vecinii.

Amenajati-va locul convenabil si confortabil pentru odihna in gradina.

Confortul si caldura sunt elementele principale ale gradinii de primavara. Dar de ce ar trebui sa evidentiati doar un colt? Puteti crea mai multe zone diferite in curtea dvs. Acestea pot fi:

- o zona de odihna cu sezlonguri si masute, iar langa ele pufuri multicolore;

- un mic bistro din doua de scaune cu o masuta, unde va puteti bucura de momentele romantice ale zilei;

- sala de mese in aer liber pentru a sarbatori fiecare pranz delicios si cina comuna dupa bunul plac;

- mobilier de gradina tapitat confortabil in care sa va afundati dupa o zi grea de munca.

Alegerea  mobilierului-de-gradina ar trebui sa fie adaptata gusturilor si cerintelor dvs. de functionalitate. De exemplu, leaganele de gradina sunt printre tendintele mobilierului de exterior. Sunt extrem de practice si se potrivesc perfect in exteriorul spatiilor mari si mici. De asemenea, ele recreeaza sentimentul din rai  al vietii pe insula. Daca ati petrecut cel putin o vacanta fara griji pe coasta asiatica, stiti despre ce vorbim. Daca nu ati facut-o inca, nu este prea tarziu sa recreati aceasta idila pe propriul Dvs. teren.

Adaugati individualitate cu noi accente textile

Detaliile pot avea o importanta foarte mare   intr-un spatiu de locuit in aer liber, asa ca de ce sa nu oferiti mobilierului dvs. o schimbare de look cu fete de masa si perne decorative noi si frumoase ? Acest lucru va face instantaneu zona dvs. de relaxare mai primitoare, mai ales cand vine seara. Vremea de tranzitie ofera si surprize neplacute, asa ca fiti pregatiti cu o cuvertura  sau o patura calda pentru a iesi afara.

Alegeti schema de culori inainte de a face achizitia pentru a crea un aspect armonios si nu uitati sa asigurati spatiu de depozitare pentru accesoriile textile. Chiar daca nu va reinnoiti complet mobilierul de gradina, schimbarile in textile vor oferi cu siguranta gradinii Dvs. un aspect nou si mai proaspat.

Creati un spatiu de lucru practic in gradina

Daca sunteti printre norocosii care inca pot lucra de la distanta, nu exista niciun motiv sa nu profitati de curtea dvs. si in timpul zilei de lucru. Daca timpul va permite, va puteti crea o mica oaza de creatie. Aici, alegerea unei umbrele de gradina cu protectie UV este extrem de importanta. De asemenea, puteti construi un mic birou sub un cort de gradina. Nu uitati sa includeti si o zona de relaxare.

Odata cu venirea primaverii, serile in aer liber devin si mai magice. Mai mult, cu idei bune de decorare a gradinii si mancaruri delicioase pe masa, trecerea de la iarna la primavara poate fi de neuitat. Si v-ati ales deja ce va va face placere sa mancati.

Follow us