CUM SA ALEGEM O BUCATARIE FUNCTIONALA PENTRU NOUA NOASTRA LOCUINTA? | Vellea Home

 2024-03-25

CUM SA ALEGEM O BUCATARIE FUNCTIONALA PENTRU NOUA NOASTRA LOCUINTA?

Ce bucatarie sa alegeti pentru noua Dvs.  locuinta? Aceasta este una dintre intrebarile cu dificultate mai mare. In functie de locatia si scopul lor, bucatariile pot fi impartite in mai multe tipuri. Fiecare dintre ele poate deveni optiunea ideala de bucatarie pentru casa Dvs., atata timp cat se potriveste cu stilul si spatiul.

Atunci cand proiectati sau renovati o bucatarie, unul dintre considerentele importante este forma acesteia. Acest lucru poate afecta atat functionalitatea, cat si eficienta, precum si atractivitatea sa estetica generala.

Si iata tipurile de bucatarii in functie de aspectulsi forma lor:

Bucatarie in forma de L

Design-ul bucatariei in forma de L favorizeaza utilizarea eficienta a spatiului si permite montarea electrocasnicelor si dulapurilor pe pereti cu o zona deschisa in centru. Cand o proiectati, nu uitati sa tineti cont de asa-numitele triunghiuri de lucru, si anume - distanta dintre chiuveta, aragaz si frigider.

Acest tip de bucatarie este cel mai potrivit pentru spatiile mici si mijlocii, intrucat distanta dintre posturile de lucru individuale (care este de aproximativ 1,2 m) urmeaza principiul de baza al eficientei. Acest lucru se datoreaza faptului ca senzatia spatiului v-ar inspira sa creati la scara mare si sa pregatiti mancare cu adevarat nemaipomenita.

Cu toate acestea, acest tip nu este recomandat pentru incaperi mai mari, deoarece astfel aparatele pot fi amplasate prea departe unul de altul.

Bucatarie in forma de U

Acest tip de bucatarii este extrem de versatil. Se potrivesc perfect atat in locuintele  mici, cat si in cele mari. Sunt o alegere compacta si practica deoarece ofera suficient spatiu de depozitare si va inconjoara cu blaturi pe trei laturi. Cu acest aspect, putem comuta cu usurinta intre chiuveta, cuptor, plite si frigider. Prin urmare, acest tip de design de bucatarie ofera suficient spatiu pentru prepararea alimentelor.

In plus, separa zona de gatit, separand-o vizual de restul incaperii. Acest lucru este deosebit de practic pentru locuintele cu o camera de zi multifunctionala unde se si gateste. La unele modele ati putea aseza si o insula de bucatarie in mijloc, astfel incat sa poata servi drept masa de lucru, dar si ca un loc unde invitatii Dvs.,  bucurosi va vor  comunica  in timp ce gatiti.

In cazul in care va hotarati pentru o bucatarie in forma de U, trebuie sa fiti atenti in ce mod vor fi proiectate dulapurile, sa tineti cont de modul in care se deschid si de optiunile de depozitare. In spatii mai mici, de exemplu, podeaua ar putea parea prea inchisa si ar putea fi, de asemenea, incomod sa deschideti doua dulapuri in acelasi timp. Desigur, cu un design adecvat, acest lucru poate fi prevenit.

Bucatarie in forma de G

Aici vorbim deja despre suficient spatiu in care sa putem aseza totul. Acest tip de bucatarii sunt cea mai buna optiune pentru oricine face parte din cercurile culinare. Daca doriti sa profitati la maximum de fiecare centimetru de spatiu cu zone de gatit, aceasta este optiunea dvs. Designul in forma de G ofera mai mult spatiu pentru a lucra in zona de bucatarie. In plus, aveti mai multe optiuni atat pentru depozitare, cat si pentru includerea mai multor aparate electrice.

Totusi, retineti ca atunci cand amenajati un spatiu mai mare, trebuie sa luati in considerare mult mai multe detalii. Pentru ca totul sa fie la locul potrivit si suficient de confortabil pentru Dvs. dupa aceea, trebuie sa va ganditi la nevoile Dvs. extrem de atent si cel mai bine este sa consultati un specialist.

Bucatarie dreapta

Acest tip este printre cele mai populare . De obicei aveti o nisa in care sa va creati bucataria si aceasta optiune va va satisface toate asteptarile. Este practica, compacta si se "ajusteaza" usor la restul interiorului incaperii. Dimensiunile variaza de la 1,5 la 3 sau 4 metri, dar un lucru este sigur – trebuie neaparat sa masurati la milimetru. Ati putea alege o astfel de bucatarie-modulara pe care sa o "asamblati" din module potrivite si astfel veti avea o solutie ideala de buget pentru noua Dvs. locuinta.

Bucatarie situata in paralel

Daca aveti o camera sau  nisa adanca, asemanatoare unui dulap, care este singura optiune pentru o bucatarie separata, atunci acest tip este solutia potrivita pentru locuinta dvs. Dulapurile de bucatarie sunt amplasate pe ambele parti ale culoarului principal, echipamentul este compact, iar functionalitatea bucatariei este de o importanta cheie in designul acesteia.

 Intrucat aveti un spatiu precis definit si dimensiunile nu sunt supuse corectarii, fiecare detaliu trebuie sa fie la locul potrivit. Pentru unii oameni, aceasta circumstanta  poate fi prea limitativa si ii poate impiedica sa gateasca la scara larga. Pentru altii – o alta provocare de a-si debloca creativitatea. Definiti-va inainte de a face alegerea.

Ce tip de bucatarie alegeti pentru noua Dvs. locuinta este o decizie importanta care poate afecta semnificativ functionalitatea si estetica spatiului. Indiferent daca aveti o zoa  mica sau mare de mobilat, exista o varietate de optiuni de amenajare pentru a se potrivi nevoilor si preferintelor Dvs.. Desigur, sfaturile expertilor va pot ajuta si cu expertiza de care aveti nevoie. In ceea ce priveste alegerea designului, posibilitatile va stau la dispozitie. Si puteti gasi o mare varietate de oferte la noi.

Follow us