CUM SA ALEGETI UN COLTAR  PENTRU O CAMERA DE ZI MICA ? | Vellea Home

 2023-12-28

CUM SA ALEGETI UN COLTAR  PENTRU O CAMERA DE ZI MICA ?

Imaginati-va o noapte rece de iarna langa fereastra cu cartea Dvs. preferata si o ceasca fierbinte de ceai si sunteti ghemuit pe coltarul Dvs.de plus. Cat de mult mai frumos poate fi? La urma urmei, nimic nu vorbeste despre confort mai mult decat un coltar frumos in casa Dvs.

Coltarul insufleteste zona de relaxare, oferind confort in momentele in care va doriti  liniste sau sa va bucurati de timpul alaturi de cei mai apropiati prieteni sub razele soarelui de iarna care patrund prin geam. Iar daca cautati doar acel colt de intimitate pentru camera Dvs. de zi, atunci aveti noroc, pentru ca astazi va vom spune cum sa gasiti coltul perfect pentru a oferi casei Dvs. o schimbare uluitoare.

Cuceriti spatiul cu coltarul perfect

Daca camera Dvs. de zi  are o fereastra mare cu vedere la gradina, la mare sau la intinderea vasta, atunci ar trebui sa alegeti un coltar  fara  sa va ganditi de doua ori. Nu numai ca va poate oferi cele mai bune locuri in camera, dar va imbunatati, fara indoiala, aspectul estetic al intregii incaperi.

Coltarul sau canapeaua in forma de L este, de asemenea, destul de practica deoarece ofera suficient spatiu pentru toata lumea. Aveti o piesa de mobilier tapitat care rezolva aceasta intrebare si in cele mai multe cazuri nu aveti nevoie de fotolii suplimentare.Este solutia perfecta pentru un spatiu mai mic si poate fi pozitionat fara a incarca spatiul. Coltarul poate fi folosit si pentru a separa subtil livingul de sufragerie sau zona de bucatarie, de exemplu.

Este bine sa masurati din timp spatiul camerei Dvs.de zi si sa faceti un plan simplu de amenajare a mobilierului inainte de a alege un coltar. Acest lucru va preveni eventualele probleme de spatiu mai tarziu si va veti simti bine ca ati facut o alegere atenta. Vestea buna este ca pe piata exista o mare varietate de coltare si indiferent de dimensiunile avute, il veti gasi intotdeauna pe cel  potrivit pentru Dvs.

Creati armonie in interior cu culori si decoratiuni

Coltarele  sunt solutia perfecta pentru a insufleti si improspata orice decor de casa. Acestea ofera o combinatie atractiva a unei canapele traditionale cu o forma moderna si futurista, aducandu-va confort si stil pe care veti dori sa le puneti in valoare. De asemenea, va permite sa il  decorati in felul dumneavoastra cu perne frumoase si huse fine in diferite forme, dimensiuni si materiale.

Daca aveti de gand sa va asezati  coltarul intr-un loc insorit, puteti alege modele in combinatii de culori deschise.Daca aveti o iluminare  slaba si nuante pastelate pentru peretii din camera in care planuiti sa asezati coltarul, va sugeram sa alegeti tonuri mai inchise si saturate pentru a completa atmosfera din camera cu o stralucire delicata .

Pentru incaperile mai mici sunt recomandate coltarele mici si compacte, care nu vor ocupa prea mult spatiu, dar va vor oferi totusi toate avantajele lor.

Camerele de zi mici nu au adesea suficient spatiu pentru o zona de relaxare si de luat masa. Aceasta problema poate fi rezolvata in doua moduri. In primul caz, decideti sa pozitionati doar un set de colt pentru living si mizati pe o masa cu optiuni mai functionale (cu functie de ridicare si/sau extensibila), sau alegeti un coltar de bucatarie confortabil si o masa alaturi. Alegerea depinde de preferintele Dvs. personale pentru comoditate.

Este important de stiut ca cele doua abordari ale mobilierului implica o abordare diferita a decorului general al camerei.

Un ghid pentru alegerea coltarului potrivit: dimensiune, functionalitate si stil

Coltarele nu sunt determinate doar de dimensiunea si directia de plasare. Cu ele, avem si inaltimi diferite, motiv pentru care pot fi schimbate in asa-numitele  coltare-de-bucatarie. Exista modele clasice cu zona de rezemare uniform distribuita de-a lungul ambelor lungimi ale coltarului , dar exista si modele cu sezlong. Unele tipuri par destul de voluminoase, fara a oferi de fapt loc suplimentar pentru sedere. Acest lucru se datorează cotierelor mari, taburetelor suplimentare si spatiilor de depozitare. In camerele mici, acestea ar ocupa un spatiu nerezonabil si, prin urmare, ar trebui sa va ganditi cu atentie ce model doriti sa alegeti.

In acest sens, nu subestimati coltarele mici. Numarati locurile reale, masurati adancimea, evaluati ce tip de spatar va fi cel mai confortabil pentru Dvs. si care va fi exact functia coltarului in camera. Raspunzand la aceste intrebari, veti ajunge cu siguranta la decizia corecta.

Prelungiti durata de viata a coltarului Dvs.: sfaturi de intretinere si curatare

Alegerea materialului potrivit este cruciala atunci cand alegeti mobilierul tapitat pentru camera-de-zi. Fie ca este vorba de tapiterie (piele sau tesatura), stilul (spatar la perne sau spatar obisnuit) sau interiorul sezutului si pernelor (fibra, pene, burete sau spuma), a sti sa va curatati si sa intretineti mobila  va ajuta sa reziste mai mult in timp.

Majoritatea dintre Dvs. probabil ca veti alege un model cu functie de pat. In acest caz, ganditi-va cat de des il veti folosi, deoarece materialul saltelei suplimentare este important pentru confortul in timpul somnului. Cu utilizarea zilnica a acestei caracteristici, sezuturile se pot deforma cu usurinta daca sunt prea moi.

Tapiteria din piele naturala si artificiala are specificul ei la curatenie, indiferent de faptul ca acest tip de coltare se trateaza mult mai usor. Nu utilizati vopsea spray sau agenti de curatare. In cazul petelor incapatanate, folositi putina apa calduta (nu fierbinte). Unele tipuri de piele nu trebuie sa se ude si necesita o pregatire speciala, pentru care ar trebui sa va consultati in prealabil.

Tapiteria din material textil este mai greu de curatat. Acasa, puteti face acest lucru cu o perie moale si blanda pentru a sterge praful de pe material si perne, apoi utilizati accesoriul potrivit pentru aspirator pentru a va curata bine coltarul. Pentru curatarea de baza, contactati o firma profesionista.

Pentru modelele de coltare  cu huse detasabile, aceasta problema nu exista. Ele sunt pur si simplu indepartate si spalate la masina conform instructiunilor de pe eticheta.

Avantajele coltarelor sunt recunoscute de mult timp in randul unui numar mare  de clienti. Sunt prezente in aproape orice casa – de la cea mai luxoasa casa pana la apartamentul mic. Confortabile, practice si dragute - asa le putem descrie si sa  dam un mare  like pentru ele!

Pentru a face alegerea corecta, pariati pe partenerul dvs. de incredere Vellea Home - aici veti gasi o mare varietate de coltare, al caror design va satisface toate gusturile si va satisface toate asteptarile."

Follow us