IDEI INSPIRATOARE PENTRU CAMERA ADOLESCENTULUI | Vellea Home

 2023-05-19

IDEI INSPIRATOARE PENTRU CAMERA ADOLESCENTULUI

Dormitorul copilului Dvs. este mult mai mult decat un loc unde sa doarma. Este coltul lui de intimitate, studiu si relaxare dupa o zi stresanta la scoala. Spatiul sau personal ar trebui sa corespunda pe deplin cu tot ceea ce isi imagineaza. Asadar, in timp ce va ganditi la functionalitate si la combinatia potrivita de culori, intreabati-l pe adolescentul Dvs.ce asteapta el de la camera lui.

Cel mai bun mod de a incepe cu ideile pentru  camera adolescentului este sa va ganditi la lucrurile care ii plac cu adevarat adolescentului Dvs. Puneti-va  in locul lui si vedeti-va  dormitorul si lumea prin ochii lui.

Adolescentii tind sa aiba puncte de vedere diferite fata de adulti, asa ca nu ar trebui sa va asteptati sa le placa imediat ideile dvs. Daca, intr-adevar ,doriti sa va apropiati cat mai mult de alegerea lor, iata cateva idei incercate si testate pe care sa pariati:


Oferiti-le spatiu pentru a crea


Deoarece majoritatea adolescentilor sunt obsedati de vedete pop, artisti si influentatori, luati in considerare incorporarea unor accente de glamour de la Hollywood in ideile lor de camere pentru adolescenti. Cu toate acestea, aceasta tema nu se refera doar la decorarea cu imagini pin-up sau fotografii ale vedetelor pop preferate.


Incorporati culori atragatoare in dormitorul lor si lasati-i sa-si decoreze peretii cu postere si tapeturi care reflecta gusturile lor in continua schimbare. Si nu uitati sa va incurajati adolescentul sa vina cu idei personale  pentru decorul propriei camere.

Stil multicolor si functional sau simplu si casual


Fetele tind adesea sa-si doreasca o varietate de culori vibrante pentru dormitorul lor. Asa ca daca sunteti in cautarea unor idei pentru camera unei fete, faceti-o  colorata si functionala. Daca preferati nuante indraznete, nu uitati sa le combinati cu lenjerie de pat alba. Mobilierul si accesoriile ar trebui sa creeze un refugiu sic si confortabil in care adolescenta Dvs. sa se simta confortabil. Un pat tapitat in culoarea ei preferata va adauga cu siguranta accentul principal camerei.


Pentru idei de dormitoare pentru baieti, un aspect casual poate fi o idee mai buna decat diversele teme interioare pentru adolescenti. Daca adolescentului Dvs. ii place sa citeasca, alocati-i un colt de lectura confortabil. Asezati o etajera cu carti intr-un colt si un fotoliu sau o canapea confortabila si o masuta de cafea in celalalt.

Asigurati-va ca mobilierul este suficient de simplu pentru a mentine un stil casual. Alegeti culori si modele care emana o senzatie confortabila. De-a lungul timpului, ati putea face cu usurinta modificari in camera lui, daca ar dori, deoarece nu  puneti accent pe o tema stricta. Doar o mica schimbare de decor, o lampa sau un covor nou si camera va capata un aspect complet nou.


Nu ratati zonele de depozitare


Majoritatea parintilor ar fi de acord ca un adolescent si o camera ordonata este o misiune imposibila. O solutie excelenta pentru aceasta este sa includeti optiuni inteligente de depozitare care sa placa si copilului dumneavoastra. Acestea pot fi taburete si lazi-de-depozitare,  paturi cu spatiu de depozitare  sub saltea. Si pentru a economisi spatiu, mizati pe comode inalte, cu o compartimentare convenabila.

Accesoriile de depozitare, in special pentru adolescente, sunt de asemenea importante. Aceasta este perioada „primii pasi in infrumusetare”. Luati in considerare mobilierul confortabil cu sertare si masute de toaleta special pentru ele, cu cutii pentru machiaj si bijuterii.

 

Pentru adolescentii curajosi


Ideile indraznete si eclectice de dormitor pentru adolescenti constau adesea in palete de culori inchise combinate cu oferte excentrice inspirate de moda.
Puteti include lenjerie-pentru-pat  multicolora, covoare colorate si tapet cu model pentru a-i  trezi la viata.

In timp ce majoritatea adultilor ar prefera ca camerele lor sa fie calme si nepretentioase, conceptele de interior ale camerelor pentru adolescenti sunt pline de viata si de energie. Concentrati-va pe pereti pentru a crea un aspect indraznet si vibrant, deoarece aceasta este de obicei cea mai mare zona din camera lor.


Agatati decor personalizat cu imprimeu pe perete, autocolante viu colorate si, daca Dvs. sau copilul Dvs. aveti talent artistic, includeti propria Dvs. opera de arta.


Camera multifunctionala


Dormitorul adolescentului Dvs. este mai mult decat un loc de dormit. Pe masura ce incepe sa-si exploreze independenta, va avea nevoie de un spatiu in care sa studieze, sa se relaxeze si sa-si invite prietenii. Daca doriti sa creati un dormitor multifunctional, includeti o zona de studiu si un loc unde copilul Dvs. se poate relaxa alaturi de prietenii lui.

Daca spatiul in dormitor este limitat, exista o multime de idei creative de decorare a camerei pentru aceasta provocare. Una dintre ele este alocarea unei zone de invatare verticala. Un pat-supraetajat este, de asemenea, o solutie buna, mai ales atunci cand camera este comuna.

De asemenea, puteti folosi culorile ca separator vizual al spatiului - coltul de dormit al camerei ar trebui sa fie intr-o culoare, iar cel in care copilul creeaza sau se distreaza - intr-o alta culoare preferata lui.


Asigurati-va ca luati in considerare dorintele adolescentului Dvs. Acesti tineri sunt la un pas de a deveni adulti maturi si este deosebit de important pentru ei ca opiniile lor sa fie respectate la aceasta varsta.In afara de asta, este vorba despre camera lor sau despre „totul” lor.

Follow us