SA CREAM O BUCATARIE „VERDE” ACASA | Vellea Home

 2022-08-03

SA CREAM O BUCATARIE „VERDE” ACASA

In mod evident, aveti o multime de lucruri verzi in bucatarie – castraveti, varza, patrunjel, salata verde si inca multe altele. Dar cumpararea de produse sanatoase pentru masa dvs. nu este singura modalitate de a duce un stil de viata mai natural. Exista si alte modalitati de a face din bucatarie un loc mai ecologic. Schimbarea aparatelor electrocasnice  sau oprirea umplerii frigiderului cu apa imbuteliata sunt doar cateva dintre ele.

Utilizati aparate electrocasnice care economisesc energie

Cand masurati consumul de energie al bucatariei Dvs., primul lucru la care ar trebui sa va uitati sunt aparatele Dvs. electrocasnice.

In afara incalzirii si racirii, frigiderul este consumatorul principal ale carui functii trebuiesc selectate cu atentie. Din fericire, productia de astazi ofera o serie de oportunitati in aceasta directie. Modelele de clasa A+ sunt disponibile cu un consum mediu anual calculat de doar 290 kWh, ceea ce va garanteaza facturi mici de energie electrica. Printre avantajele importante de observat se numara si sistemele suplimentare de racire care pastreaza alimentele proaspete timp indelungat fara a-si pierde proprietatile nutritive.

Iata la ce trebuie sa acordati atentie atunci cand alegeti un aparat electrocasnic cu economie de energie: Energy Star si Energy Rating Number. Cu cat numarul de energie este mai mare, cu atat aparatul este mai eficient. Energy Star claseaza eficienta unui aparat – fiecare aparat cu eticheta Energy Star se afla in top 25 la suta pentru performanta energetica.

Urmatorul lucruri de verificat sunt setarile de temperatura, prezenta unui comutator de economisire a energiei si, de asemenea, starea garniturii usii. Un sfat bun este sa pozitionati frigiderul departe de alte aparate electrice care genereaza caldura, cum ar fi aragazele si plitele.

Sa ne gandim si la masina de spalat vase. Dupa cum stim,aceasta  este o sursa majora de consum de apa si electricitate. Daca inlocuiti o masina de spalat vase, cautati una care, pe langa faptul ca este eficienta din punct de vedere energetic, este si buna la spalarea vaselor. In acest fel, puteti sari peste prespalare pentru a economisi apa si utilizati detergenti cu spuma scazuta, netoxici si biodegradabili.

Cu siguranta va ingrijorati despre cum sa combinati aparatele electrocasnice potrivite cu dulapurile Dvs.de bucatarie. Nu uitati ca aceasta problema este usor de depasit daca va bazati pe o bucatarie conform unui proiect individual. Designerii vor respecta pe deplin parametrii pe care i-ati setat. In plus, majoritatea companiilor ofera si aparate electrocasnice incorporabile care economisesc energie.

Folositi materiale ecologice in bucatarie

Daca decideti sa va inlocuiti sau sa va actualizati decorul, cum ar fi blaturile, podelele si gresia, cautati materiale durabile, cum ar fi bambusul si pluta. Aceste materiale sunt produse din plante care cresc rapid si sunt o sursa naturala in fabricarea lor.

Pentru materialul din lemn, de exemplu, este nevoie de zeci de ani pentru ca copacul sa creasca suficient. Pe piata sunt disponibile si materiale reciclate. Stiati ca sticla reciclata se numara printre materialele care castiga din ce in ce mai multa popularitate si, in plus, din ea se creeaza produse extravagante?

Extractia granitului si a marmurei, care este un material utilizat pe scara larga in interior, este un proces extrem de consumator de energie. Tehnologia de productie si emisiile nocive eliberate in natura sunt de asemenea importante aici.

Prepararea si depozitarea ecologica a alimentelor

Pe langa caracteristicile permanente ale bucatariei dvs., puteti, de asemenea, sa aruncati o privire mai atenta la ceea ce folositi pentru a pregati, depozita si consuma mancarea Dvs.. Inlocuiti recipientele de plastic cu cele de sticla. Recipientele din sticla sunt fabricate o singura data, folosite in mod repetat pana se sparg si apoi reciclate. Plasticul are o durata de viata mult mai scurta decat sticla. In plus, elibereaza adesea substante in alimente.

Scapati de apa imbuteliata. O optiune este sa construiti un sistem de filtrare in casa dvs. Investitia se va amortiza in timp, deoarece veti inceta sa mai cumparati si sa aruncati sticle. In plus, veti fi sigur de calitatea apei Dvs.

Uneori, nu bucataria, ci felul in care o folosim, o face mai putin ecologica. Cateva mici modificari pot face gatitul si prepararea alimentelor un proces mai ecologic.

Pe langa caracteristicile permanente ale bucatariei dvs., puteti, de asemenea, sa aruncati o privire mai atenta la ceea ce folositi pentru a pregati, depozita si consuma mancarea Dvs.. Inlocuiti recipientele de plastic cu cele de sticla. Recipientele din sticla sunt fabricate o singura data, folosite in mod repetat pana se sparg si apoi reciclate. Plasticul are o durata de viata mult mai scurta decat sticla. In plus, elibereaza adesea substante in alimente.

Scapati de apa imbuteliata. O optiune este sa construiti un sistem de filtrare in casa dvs. Investitia se va amortiza in timp, deoarece veti inceta sa mai cumparati si sa aruncati sticle. In plus, veti fi sigur de calitatea apei Dvs.

Uneori, nu bucataria, ci felul in care o folosim, o face mai putin ecologica. Cateva mici modificari pot face gatitul si prepararea alimentelor un proces mai ecologic.

Follow us