ZEN ACASA: Crearea armoniei si echilibrului in interior | Vellea Home

 2023-10-04

ZEN ACASA: Crearea armoniei si echilibrului in interior

Cand auzim cuvintele armonie si echilibru, facem instinctiv asocieri cu Orientul si naturaletea lui. Forme simetrice, briza marii, flori parfumate care isi raspandesc prospetimea intr-o atmosfera lipsita de griji si armonioasa. Stilul de viata agitat ne invita adesea sa cautam linistea acasa si sa o decoram in asa fel incat sa ne aduca linistea si confortul de care avem nevoie.

Pentru unii oameni, decorul Zen este asociat cu spatii curate, simple si deschise. In aceste cazuri, avem nevoie de mai mult spatiu de depozitare ascuns si de decoratiuni rare. Dezordinea ar fi, desigur, complet absenta. Majoritatea mobilierului este realizat in tonuri deschise si este plasat jos. Manerele lipsesc si sunt preferabil folosite asa numitele mecanisme push de deschidere cu mecanisme suplimentare de limitare a zgomotului pentru inchiderea lina a usilor.

Tehnica este ascunsa sau se gaseste in culori care se imbina cu interiorul general. Daca amenajati un colt pentru biroul dvs. de acasa, puteti achizitiona un birou cu un blat interior pentru a va depozita laptopul atunci cand nu il folositi. Admiratorii acestui tip de interior Zen adera nu numai la minimalism in toate formele sale, ci si la mobilierul modern.

In acest sens, puteti miza pe niste accente mai futuriste, precum un set de designer pentru sufragerie sau o masuta de cafea eclectica in fata canapelei.

Toate spatiile din casa sunt maxim de curate, dar si confortabile. De exemplu, alegerea unui pat dublu-tapitat cu o tablie moale si confortabila va crea confortul necesar pentru lectura de seara inainte de culcare.

Pentru altii, estetica zen este pur si simplu un spatiu iubitor de natura, care prezinta materiale naturale si tonuri pamantii care se combina pentru a crea calm si relaxare. Lumina este emisa de corpuri-de-iluminat bine disimulate, cum ar fi lustrele lipite de tavan, spoturile sau veiozele discrete si lampile de podea.

Proprietarii isi mobileaza cu mobilier si accesorii din lemn, sticla, ceramica si metal. In acest sens, nu acoperiti podeaua de la un capat la altul cu covoare groase, ci mizati mai mult pe traversele si covoarele mici care va vor asigura mai mult „aer”. Asezati rafturi statice cu flori si carti, subliniati verdele in toate nuantele sale, precum si albul, bejul, nisipiul, maroul cald si albastrul.

Este important sa gasiti un echilibru armonios in incapere atunci cand folositi mai multe culori. Cand amenajati o camera zen monocromatica, asigurati-va ca includeti variatii de nuanta, precum si diferite texturi ale tesaturilor pe care le veti folosi.

Majoritatea oamenilor sunt de parere ca un interior Zen nu poate exista fara o nota traditionala sau contemporana japoneza. De aceea ei cauta oportunitati de a-l recrea intr-un interior modern. Lumanarile parfumate sunt un accesoriu preferat pentru casa, la fel ca si decoratiunile asiatice precum panouri, tablouri, vaze si chiar autocolante de perete.

Este tipic pentru japonezi sa stea pe pamant in jurul mesei. Ati putea recrea aceasta traditie imprastiind perne-decorative pe podea, pe langa canapea. In locul canapelei standard, mizati pe o canapea cu picioare intr-un stil curat si o paleta naturala monocromatica precum turcoaz sau ocru.

Stilul Zen este destul de practic si preferat, chiar si de familiile tinere moderne, deoarece mentinerea curateniei unei locuinte astfel mobilate este o intreprindere relativ usoara. Dulapurile mari cu usi glisante sunt obisnuite in hol, intrucat inlocuiesc destul de bine zona dulapului si nu ingereaza atentia, mai ales atunci cand sunt selectate in culori neutre.

Paturile cu mecanism de ridicare sunt, de asemenea, de preferat pentru a gаzdui volume mari de bunuri - avem nevoie totusi de un spatiu neaglomerat.

Daca si Dvs. doriti sa invitati arta Zen in interiorul casei dvs., asigurati-va mai intai ca se va potrivi sufletului dvs. O locuinta poate deveni casa numai atunci cand intruchipeaza spiritul proprietarilor sai. Fiecare stil interior se distinge prin farmecul si specificul sau propriu care il fac unic in esenta sa. Acelasi lucru este valabil si pentru fiecare dintre noi, nu-i asa?

Si pentru mai multe sugestii Zen pentru casa Dvs.,vizitati site-ul nostru ! Activitatile noastre promotionale au ,cu siguranta, ceva sa va surprinda si de aceasta data.

Follow us